Nieuwe energiezuinige producten gelanceerd op Topten

  • Door katrijn.vanhuffel
  • Gepubliceerd 8 maanden geleden

Nieuwe energiezuinige producten gelanceerd op Topten

De markt met energiezuinige oplossingen evolueert snel. De energiecrisis maakt zelfs dat de lancering van het aantal oplossingen op de markt nog een versnelling hoger schakelt. Er zijn zoveel beschikbare modellen en zoveel fabrikanten, waardoor je als consument vaak het bos door de bomen niet meer ziet. Wil je als consument toch de middelen in handen krijgen om zelf een vergelijking te maken tussen deze toestellen op het vlak van duurzaamheid? Laat Topten je daarbij helpen. Recent werd de Topten-website verrijkt met nieuwe energiezuinige producten.

Welke producten komen op Topten?

Topten is een onafhankelijke actor binnen de sector van energiezuinige oplossingen. Elk product dat voldoet aan de vooropgestelde objectieve criteria, kan op de website opgenomen worden. Dit gebeurt door marktonderzoek in de deelnemende landen, en op aanvraag van de fabrikanten zelf. Op de website van TopTen kan je vergelijkingen maken binnen verschillende productgroepen zoals verwarmingstoestellen en koelapparaten.

Wat is Topten?

Topten heeft tot doel de markttransformatie naar meer energie-efficiënte technologieën te versnellen. Topten is actief in 16 Europese landen, naast China, Chili, Argentinië en Brazilië. Het portaal www.topten.eu is de kern van het Europese Topten-netwerk waar je milieuvriendelijke producten vindt die op de Europese markt verkrijgbaar zijn. Het is een betrouwbare bron van productinformatie voor consumenten, fabrikanten, distributeurs en belanghebbenden. Centraal staat het onderdeel van verwarmings- en koelapparatuur (HAC), dat gefinancierd wordt door het Europese onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon2020.

Een project gecoördineerd door GoodPlanet Belgium vzw

Topten wordt in België gecoördineerd door GoodPlanet Belgium vzw. GoodPlanet inspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren. Specifiek voor dit project, inspireert en begeleidt GoodPlanet verschillende doelpublieken om de transitie naar een duurzame manier van leven te optimaliseren.

Aanbevolen producten