Selectiecriteria printers

Hoe selecteren wij?

Topten.be toont de meest energie-efficiënte Laser Printers van België.

Om op Topten.be getoond te worden, moet een printer de volgende eigenschappen hebben:

 • Beschikbaar zijn op de Belgische markt
 • Geregistreerd zijn bij Energy Star of aan gelijkaardige vereisten voldoen
 • Gerecycleerd papier kunnen printen
 • Modellen met ipm 19, dienen dubbelzijdig te kunnen afprinten
 • Een energie-efficiëntie index hebben die voldoet aan het volgende schema:
 • Â

  Maximum energie-efficiëntie index

  Laser Printers kleur40%

  Laser Printers z/w

  50%

  Bronnen

  • De verklaringen van de fabrikanten, gevonden in catalogi, op het web, of op aanvraag
  • Verklaringen volgens de standaarden van Energy Star
  • We baseren ons op de lijsten van www.topten.eu en hun criteria, afgetoetst op de Belgische markt.

  Topten stelt 3 categorieën van Laser printers voor:

  • Laser Printers kleur 1-20 p/m
  • Laser Printers kleur > 21 p/m
  • Laser Printers zwart/wit

  Hoe de tabellen lezen

  Volgorde

  De volgorde van de selectie is gebaseerd op de energie-efficiëntie index, berekend door Topten. Het is mogelijk deze volgorde individueel te veranderen door op de kop van de tabel te klikken.

  Prijs (euro)

  De vermelde prijzen zijn de bruto aankoopprijzen van het basismodel, zoals aangegeven door de producent. De prijzen die in de handel worden toegepast, kunnen nochtans voordeliger zijn.

  Kost van elektriciteitsverbruik (in euro over 5 jaar)

  Uitgangspunten:

  • Kosten van het elektriciteitsverbruik gedurende 5 jaar (gemiddelde levensduur van een printer)
  • Verbruik gemeten volgens het gestandaardiseerde Typisch Electriciteitsverbruik per week (TEC) (Energy Star standaard)
  • Elektriciteitsprijs: 0.1881 euro/kWh
  • (Kost van elektriciteitsverbruik = TEC / 7 * 365 * 5 * 0.1881)

  Printsnelheid A4 z/w (p/m) / kleur (p/m)

  Het maximale aantal pagina's (A4) dat geprint wordt per minuut (pagina's per minuut = p/m).

  Elektriciteitsverbruik (TEC, kWh/week)

  Het Typische Electriciteitsverbruik (Typical Electricity Consumption, kWh/week) wordt gemeten volgens de gestandaardiseerde methodologie van Energy Star voor kantoorapparaten (Energy Star Program Requirements for Imaging Equipment ). Alleen apparaten met een TEC lager dan een bepaalde waarde dragen het Energy Star label.

  Energie-efficiëntie index (%)

  De energie-efficiëntie index (EEI, in %) wordt berekend door Topten op basis van de TEC-waarde van de printer en de TEC-grenswaarde binnen Energy Star: EEI= TEC*100/TECgrenswaarde. Hoe lager de EEI van een toestel, hoe beter zijn energie-efficiëntie.

  Â

  Stroomverbruik uitgeschakeld (Watt)

  Het elektrisch vermogen (in watt) in de UIT-stand. De vermogenstoestand waarnaar het product overschakelt wanneer het handmatig of automatisch wordt uitgeschakeld maar nog wel is aangesloten op en verbonden met het elektriciteitsnet. (definitie volgens Energy Star)

  Stroomverbruik slaapstand (Watt)

  Het elektrisch vermogen (in Watt) in de slaapstand. Dit is de spaarstand waarnaar het product automatisch overschakelt na een periode van inactiviteit. Het product kan eventueel ook overschakelen naar deze stand door een actie van de gebruiker, al dan niet op een geïntegreerde manier. In deze toestand kunnen alle productfuncties worden ingeschakeld en moet het product naar de actieve stand kunnen overschakelen, maar er kan echter sprake zijn van een vertraging. (definitie volgens Energy Star)

  Stroomverbruik in standby

  Het elektrisch vermogen (in Watt) in de klaarstand (standby of ready mode). Dit is de toestand waarin het product geen uitvoer produceert, de werkstand heeft bereikt, nog niet is overgeschakeld naar een spaarstand en met minimale vertraging naar de actieve modus kan overschakelen. In deze stand kunnen alle functies van het product worden ingeschakeld en moet het product naar de actieve stand kunnen terugkeren door te reageren op invoer van een van de invoervoorzieningen waarover het product beschikt. Mogelijke invoer is een externe elektrische stimulans (bijvoorbeeld netwerkstimulans, een binnenkomend faxbericht of besturing op afstand) of directe fysieke interventie (bijvoorbeeld activering van een fysieke schakelaar of knop). (definitie volgens Energy Star)

  Papierformaat

  Maximaal papierformaat.

  Printgeheugen (MB)

  RAM-geheugen, in Megabytes (MB).

  Dubbelzijdig printen

  De mogelijkheid om dubbelzijdig te printen. Ja = deze functie is standaard inbegrepen in het apparaat. Neen = deze functie is niet inbegrepen en kan niet worden geïntegreerd in het apparaat.
  Optioneel = deze functie kan geïntegreerd worden in het apparaat, tegen een hogere kostprijs.

  Papiercapaciteit

  De papiercapaciteit (aantal pagina's) van een standaard toestel. Meestal is er de mogelijkheid om de capaciteit te verhogen voor een iets hogere prijs.

  Blaue Engel

  Dit Duitse label geeft aan dat het product op de belangrijkste milieuaspecten minder milieubelastend is dan soortgelijke producten. De toekenning gebeurt door een onafhankelijk Duits certificeringsorgaan.

  Versie augustus 2016

  Producenten en dealers die vaststellen dat er in de lijst van Topten toestellen ontbreken die volgens hen in aanmerking komen voor de lijst, worden verzocht contact op te nemen met de redactie van Topten.

Featured Products